DE CE SA ALEGI UN ANTRENOR PERSONAL DE FITNESS?

mai 2018

 

 

Chiar daca fitness-ul nu este pentru tine un sport ci il privesti mai mult ca pe un mod de a face miscare si eventual de a scapa de cateva kilograme in plus, in realitate si acesta, ca orice alt tip de miscare, trebuie practicat cu regularitate si mai ales corect, pentru ca rezultatele sa inceapa sa devina vizibile. Simplul mers la sala si „tras de fiare” nu va conduce la atingerea obiectivelor de tonifiere, slabire, scaderea circumferintei in diverse zone sau de obtinere a acelui aspect atletic si lucrat. Un antrenor personal de fitness este cel care il sustine pe aspirant pe toata durata programului de antrenament, sustinere ce presupune mai mult decat prezenta fizica in sala si aranjarea aparatelor. Un trainer profesionist de fitness este cel care, dupa o discutie cu persoana in cauza, stabileste un program de antrenament care sa corespunda din toate punctele de vedere nevoilor si asteptarilor punctuale ale persoanei, dar mai ales sa cuprinda acele exercitii care sa fie perfect adaptate nivelului de pregatire fizica din momentul acela. Acest plan este insotit si de recomandari cu privire la dieta cursantului punandu-i-se la dispozitie o dieta personalizata si un program de odihna.

Crearea unei rutine zilnice de antrenament este esentiala pentru obtinerea rezultatelor, insa la fel de importanta este si stabilirea unor obiective realiste, tangibile si direct proportionale cu nivelul de implicare al persoanei respective. Antrenorul personal va reusi apoi sa o ghideze spre atingerea acestora, lucrand si muncind alaturi de ea. Aceasta sustinere permanenta are rol atat in cresterea si mentinerea unui nivel sporit al entuziasmului, cat si in intarirea increderii in sine si in fortele proprii, precum si depasirea acelor momente – praguri dificile in orice antrenament.

 Personal trainer este asadar cel pe care te poti baza mereu sa iti fie alaturi in sala de fitness, intelegand foarte bine felul in care fizicul si psihicul tau reactioneaza la efortul sustinut si reusind mereu sa te repuna in pozitia de actiune.

 Fitness-ul este un mod foarte bun de a face miscare si de a-ti tonifia musculatura. In ultimii ani oamenii au inteles ca mersul la sala nu trebuie facut dupa ureche si ca fiecare scop propus are nevoie de alte mijloace pentru a fi atins. Un corp bine lucrat presupune respectarea unor reguli pe care numai un antrenor de fitness te poate ajuta sa le aplici si sa le respecti.  

 de Manager.ro