CUM SĂ TE MENȚII ÎN FORMĂ ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ

dec 2022

Cum să te menții în formă în perioada sărbătorilor de iarnă

Ne-am bucurat să te vedem la sală pe timpul anului și te felicităm pentru progres. Dar acum mai este puțin până la Craciun și știm cu toții cât de dificil este să te abții să mânănci cozonaci, sarmale și carne de porc, când peste tot mirosurile te îmbie să te pui la masă. Tocmai de aceea am discutat cu specialiștii în nutriție și fitness de la 4Moving și am creat un mic ghid despre cum să te menții în formă de Crăciunul acesta.

Hai să descoperim împreună sfaturile antrenorilor personali de la 4Moving!

Bea mai multă apă să previi foamea și poftele

Hidratarea este cea mai bună soluție pentru mahmureală, dar te ajută și să previi pofta de a mânca. Dacă te pregătești de o petrecere unde știi că o să fie mult alcool și mâncare nesănătoasă, bea câteva pahare de apă înainte. De ce? Apa o să îți umple stomacul și o să prevină tendința de a consuma mâncare în exces.

Nu sării peste mese

Să ajungi la o petrecere unde se servește mâncare delicioasă, iar tu să fii flămând/ă este rețeta spre eșec. Antrenorii noștrii te sfătuiesc să mănânci proteine și fibre în prima parte a zilei deoarece sunt cunoscute pentru efectul de sațietate pe care îl oferă. Optează pentru surse de proteine precum: pui, curcan, vită, pește alături de legume bogate în fibre și cereale integrale.

Înainte să pleci de acasă ai putea să consumi un shake proteic să îți stabilizeze nivelul de zahăr și reducă poftele care te pot face să te abați de la dieta obișnuită.

Evită băuturile alcoolice bogate în calorii

Numărul de calorii consumat poate să crească rapid dacă bei alcool. Majoritatea băuturilor alcoolice precum berea, cidrul și cocktailurile conțin sute de calorii, mai ales când sunt consumate în exces. Și să nu uităm că atunci când ești sub influență ești tentat să faci și exces de mâncare. Cel mai bine este să eviți băuturile bogate în zahăr și calorii și să consumi o cantitate mai mică de alcool de calitate. Un pahar de vin alb este o opțiune mai bună.

Continuă să te antrenezi

Doar pentru că nu îți respecți dieta obișnuită sau nu reușești să ajungi la fel de des la sală, nu înseamnă că trebuie să pui pe pauză toate obiceiurile tale sănătoase. Alocă-ți timp să petreci momente cu familia și distrezi cu prietenii, dar nu neglija să te antrenezi. Nu contează cât de ocupat/ă ești în perioada festivă, cu siguranță poți să ajungi la sală.

Programul 4Moving de sărbători se pliază nevoilor tale, iar sala noastră de fitness este deschisă după cum urmează:

  • 24 decembrie de la 8:00 la 18:00
  • 25 decembrie închis
  •  31 decembrie de la 8:00 la 18:00
  • 1 ianuarie închis

Ce sugestii au antrenorii noștrii pentru antrenamentul din perioada sărbătorilor?

  • Încearcă să fii activ/ă în fiecare zi, chiar dacă înseamnă doar o plimbare de 30 minute prin parc (avem atâtea variante în Craiova, Parcul Romanescu, Parcul de la Han, Parcul Tineretului, Grădina Botanica) sau la Târgul de Crăciun din Centrul Craiovei
  • Antrenează-te la sală între Crăciun și Revelion 
  • Discută cu un antrenor personal despre ce antrenamente ai putea să faci acasă sau la sală 
  • Dansează la petreceri   

Merry Fitmas! Ne vedem la sală cu forțe noi!